Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2017 - ParosIn.gr

Από τις 28 Σεπτεμβρίου ο Σύλλογος έκανε την ετήσια εκδρομή του στο εξωτερικό. Ήταν μια 7μερη χορταστική βόλτα στη... γειτονιά μας. «Ολίγη» από βόρεια Ελλάδα με την Καβάλα και το υπέροχο κάστρο της κι από κει στην Αδριανούπολη (Τουρκία) για να περάσουμε στον τελικό μας προορισμό: Ανατολική Ρωμυλία (Βουλγαρία). Θαυμάσαμε τη Χρυσή Ακτή της Μαύρης Θάλασσας, μάθαμε για την ιστορία της, την τόσο δεμένη με τη δική μας, και τους πανταχού παρόντες συμπατριώτες μας που κυριαρχούσαν κάποτε στην οικονομία της χώρας.

Είδαμε αρχαία θέατρα, εκκλησιές και μοναστήρια, πανέμορφους διατηρητέους οικισμούς, ατέλειωτες πεδιάδες και καταπράσινα δάση, πλούτο αλλά και φτώχεια κι εγκατάλειψη της υπαίθρου που έφερε στο νου μας σκηνές από το παρελθόν, το παρόν και (ας ελπίσουμε όχι) το μέλλον της χώρας μας.

Διασκεδάσαμε, χορέψαμε, γελάσαμε, δεθήκαμε μεταξύ μας μέσα στη μεγάλη αγκαλιά του Συλλόγου και γυρίσαμε σοφότεροι και χαλαρωμένοι.

Ευχαριστούμε όλα τα μέλη και τους φίλους που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους.

Και του χρόνου με υγεία!

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/10/7#sigProId193b5d8c48

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10)

Καλείσθε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα «ΚΑΛΟΥΔΑ» την 10η του μηνός Οκτωβρίου του έτους 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Λήψη απόφασης σχετικά με μεταφορά Ταμειακών Διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας, σε εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη μεταφορά ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος» (ΦΕΚ 4/41/2015)

2. Έγκριση της υποβολής πρότασης του Δήμου Αντιπάρου με τίτλο «Ψηφιακός Ξεναγός Αρχαιολογικού Πάρκου Δεσποτικού με χρήση τεχνολογίας εικονικής πραγματικότητας» στην Πρόσκληση ΝΑΙΓ51 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Νοτίου Αιγαίου και εξουσιοδότηση του δημάρχου

3. Ορισμός εκπροσώπων του Δήμου Αντιπάρου για τις τουριστικές εκθέσεις WTM (Λονδίνο), ΜΙΤΕ (Αθήνα), ERGO MARATHON EXPO (Αθήνα), GREEK TOURISM EXPO (Αθήνα) και PHILOXENIA (Θεσσαλονίκη)

4. Μετακινήσεις δημάρχου

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
Σωτήριος Σκούρτης

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου «Σκόπας ο Πάριος» καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του στο δεύτερο ανοιχτό του συμβούλιο το Σάββατο 14/10/2017 και ώρα 19:00 στη «Δεξαμενή» στον Πρόδρομο.

Η παρουσία σας είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς, ώστε να συζητηθούν θέσεις, προβλήματα και απόψεις όλων.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Την Παρασκευή το πρωί 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε μία σύντομη τελετή παράδοσης από την Πρόεδρο του Πάρκου Πάρου, του αναμορφωμένου Πολυχώρου του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας στην Σχολική Επιτροπή και στο Δημοτικό Σχολείο Νάουσας, με την παρουσία του Δημάρχου, μαθητών του Δημοτικού και Γυμνασίου Νάουσας, της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου.

Ακολούθησε μία πολύ απολαυστική θεατρική παράσταση από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Βροντάδο Χίου, που άνοιξε την αυλαία της 27ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου, όπου συμμετέχουν 27 θεατρικοί θίασοι από διαφορετικά νησιά και 500 άνθρωποι του θεάτρου. Πρόκειται για ένα από τους πιο όμορφους, γόνιμους και στέρεους θεσμούς στο Αιγαίο, που επιβιώνει και αναπτύσσεται για τρεις δεκαετίες, χάρη σε δημιουργικούς ανθρώπους που μοιράζονται το κοινό πάθος τους για το θέατρο και δημιουργούν ένα σύγχρονο ζωντανό πολιτιστικό δίκτυο που συνδέει τα νησιά μας.

Η Πάρος που έχει η ίδια μία εξαιρετικά πλούσια θεατρική ζωή, απέκτησε με την ευκαιρία της Συνάντησης, δύο νέους θεατρικούς χώρους το ΕΠΑΛ στην Παροικιά και τον Πολυχώρο του Δημοτικού Σχολείου στη Νάουσα, η αναμόρφωση του οποίου σε άρτιο θεατρικό - πολιτιστικό χώρο έγινε με χορηγία του Πάρκου Πάρου.

Σε συνεργασία με τη Σχολική Επιτροπή του Δήμου, τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που διαχειρίστηκε την δωρεά του Πάρκου 13.000 ευρώ, τα σχέδια του Κώστα Ματθαίου αρχιτέκτονα από την Πάτμο, τη στήριξη τοπικών επαγγελματιών και του Στάθη Ρούσου, το έργο υλοποιήθηκε με την καθημερινή παρουσία και επίβλεψη του Γιάννη Κουλιανού, αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Πάρκου.

Τους ευχαριστούμε όλους ιδιαίτερα για την ουσιαστική συμβολή τους.

Το Πάρκο φιλοδοξεί να χρηματοδοτήσει τον βασικό ηχητικό και οπτικό εξοπλισμού του Πολυχώρου του Δημοτικού Σχολείου το 2018, προκειμένου να τον μετατρέψει σε ένα χώρο πολιτισμού έτοιμο να φιλοξενήσει κάθε εκπαιδευτική και πολιτιστική δραστηριότητα. Παράλληλα θα στηρίξουμε τις πρότυπες εκπαιδευτικές δράσεις του Δημοτικού Σχολείου και θα εμπλουτίσουμε την τοπική πολιτιστική ζωή με διαλέξεις, σεμινάρια και συνέδρια, όπως το Συμπόσιο για τη Ρωσική παρουσία στο Αιγαίο, που οργανώσαμε τον Σεπτέμβριο του 2016.

Το Δ.Σ. της Δημοτικής Α.Ε. Πάρκο Πάρου

Ακολουθούν φωτογραφίες από την τελετή παράδοσης και τον αναμορφωμένο Πολυχώρο του Δημοτικού Σχολείου Νάουσας

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/10/7#sigProIdc9ccc188fd

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες 6/10/2017, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 72χρονου, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ – Δ/Ρ ''ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ'' Ν. Πάρου 77,

- 29χρονου αλλοδαπού, από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ – Τ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν.Π. 10032.

φωτο: αρχείο

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Διαγωνισμό για την εκτέλεση έργων συντήρησης του οδικού δικτύου Πάρου, προκηρύσσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσει διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Συντήρηση Οδικού Δικτύου ν. Πάρου», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών για την συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Πάρου.

Περιλαμβάνει εργασίες καθαρισμού των τάφρων και των ερεισμάτων του οδικού δικτύου, καθαρισμού των οχετών για την απορροή των ομβρίων υδάτων, άρση των καταπτώσεων, κατασκευή τοίχων, καθώς και εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοτάπητα.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ., στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Φορέας κατασκευής του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, έτους 2017 και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Περιλαμβάνεται στον συνολικό προγραμματισμό της Περιφερειακής αρχής, για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των μικρών νησιών, σε τμήματα που πρέπει να βελτιωθούν, με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Ερμούπολη, 7 Οκτωβρίου, 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

φωτο: αρχείο

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Την 06/07-10-2017 συνελήφθησαν στη Θήρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 25, 31, 37 και 40 ετών, οι οποίοι λειτουργούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, αναπαράγοντας μουσική πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια ήχου.

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

Δημοπρατούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δύο έργα αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα και καθαρισμού τάφρων, στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νάξου

Με απόφαση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσει διαγωνισμούς για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης των έργων «Βελτίωση - αποκατάσταση φθορών ασφαλτοτάπητα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ν. Νάξου» και “Καθαρισμός τάφρων επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Νάξου”, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ έκαστο.

Ειδικότερα, το έργο «Βελτίωση – αποκατάσταση φθορών ασφαλτοτάπητα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο ν. Νάξου» περιλαμβάνει εργασίες σε τμήματα του οδικού δικτύου που έχουν υποστεί φθορές, με σκοπό τη βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση των ζημιών που έχουν προκληθεί.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ., στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το έργο “Καθαρισμός τάφρων επαρχιακού οδικού δικτύου ν. Νάξου” περιλαμβάνει εργασίες για τον καθαρισμό τάφρων, ερεισμάτων και οχετών από τα φερτά υλικά, τα φυτά και τους θάμνους, γαι την ομαλή παροχέτευση των ομβρίων. Επίσης, περιλαμβάνει άρση καταπτώσεων από τα οδοστρώματα οι οποίες δημιουργούνται ύστερα από ισχυρές βροχοπτώσεις και καταλαμβάνουν τμήμα των οδοστρωμάτων με κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων. Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε τμήματα του κεντρικού οδικού δικτύου. Θα κατασκευαστεί επίσης τοίχος αντιστήριξης στη θέση Λιμνοδεξαμενή στο δρόμο Εγγαρών – Φανερωμένης.

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10:00 π.μ., στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων της Περιφέρειας, στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το έργα είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Κυκλάδων, έτους 2017 και χρηματοδοτούνται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Περιλαμβάνονται στον συνολικό προγραμματισμό της Περιφερειακής αρχής, για παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο των μικρών νησιών, σε τμήματα που πρέπει να βελτιωθούν, με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Ερμούπολη, 7 Οκτωβρίου, 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

 

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31