Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 - ParosIn.gr

Ο Δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος και το Δημοτικό Συμβούλιο, χθες Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. στο Δημαρχείο, ανακήρυξαν τον Λευκιανό Διαμαντή Τριαντάφυλλο σε Επίτιμο Δημότη Πάρου.

Ο κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος είναι Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Επίτιμος Έφορος Αρχαιοτήτων.

Ακολουθούν φωτογραφίες και βίντεο από την χθεσινή τελετή ανακήρυξης.

 

View the embedded image gallery online at:
http://www.parosin.gr/details/date/2017/10/19#sigProIdb469ad4b16

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=P25dmLMR4Ro

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτική
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 00:32

Θαλάσσια διακομιδή από Πάρο για Σύρο

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρωινές ώρες χθες Πέμπτη 19/10/2017, από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ'' Ν. Πάρου 77,

71χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

φωτο: αρχείο

 

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Ομιλία του βουλευτή Κυκλάδων ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νίκου Συρμαλένιου στην Ολομέλεια της Βουλής

Το νομοσχέδιο για το δομημένο περιβάλλον αυτό μαζί με το νομοσχέδιο για τον χωρικό σχεδιασμό και το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των απορριμάτων, αποτελούν βασικούς πυλώνες για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της χώρας, των περιφερειών, των μικρών τόπων και των μικρών κοινωνιών στα νησιά. Μαζί με έναν κοινωνικά δίκαιο καταμερισμό αυτής της ανάπτυξης, διαμορφώνουν πραγματικά το νέο τοπίο ανάπτυξης και το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θέλουμε να οικοδομήσουμε στην εποχή μετά τα μνημόνια, δήλωσε ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το δομημένο περιβάλλον.

Πρόσθεσε όμως ότι το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι η νομοθέτηση, αλλά η εφαρμογή αυτής της νομοθεσίας, κάτι που χρειάζεται τη διαρκή εποπτεία και εγρήγορση των αρμόδιων υπηρεσιών του κεντρικού κράτους, καθώς και των συναρμόδιων υπηρεσιών σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, αλλά επίσης και την καλλιέργεια μιας νέας νοοτροπίας στην κοινωνία αλληλοσεβασμού και τήρησης των κανόνων που θα υπερβαίνουν στρεβλώσεις και παθογένειες ασυδοσίας, αυθαιρεσίας και ανεξέλεγκτων διαδικασιών που επικράτησαν στη χώρα με ευθύνες του πολιτικού, οικονομικού και κοινωνικού κατεστημένου που κυβέρνησε επί δεκαετίες.

Και επειδή ακριβώς σημασία έχει η εφαρμογή και όχι μόνο η νομοθέτηση -και μάλιστα η ταχεία εφαρμογή- θα πρέπει να ιδωθούν χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες τα ζητήματα που αφορούν την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων και υπουργικών αποφάσεων, που σε κάποια από αυτά έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα εξαμήνου. Παράλληλα, η ενδεχόμενη επανεξέταση των πολλών επιπέδων Επιτροπών ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί, όπως παραδείγματος χάρη οι Επιτροπές Εξέτασης Προσφυγών Αυθαιρέτων, που οι αρμοδιότητές τους θα μπορούσαν να εκπληρώνονται μέσα από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις και Τμήματα Ελέγχου Δόμησης, τα Παρατηρητήρια, τα οποία πολύ σωστά θεσμοθετούνται. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται μια επιπλέον Επιτροπή Εξέτασης Προσφυγών, που θα φέρει και καθυστερήσεις.

Ο Ν. Συρμαλένιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Κυκλάδων, αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου είχαμε αναπτύξει ιδιαίτερη δράση κατά της αυθαίρετης δόμησης, δυστυχώς τότε χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Σας περιγράφω χαρακτηριστικά ότι μου είχαν παρουσιάσει τότε ένα δωμάτιο γεμάτο φακέλους με καταγεγραμμένες αυθαιρεσίες κτισμάτων στα νησιά σε όλες τις Κυκλάδες που κανένας δεν ήθελε και δεν μπορούσε να «αγγίξε»ι. Θεωρούμε λοιπόν ότι το παρόν νομοσχέδιο μπορεί να ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία σε αυτό το ζήτημα».
Επίσης, ο Ν. Συρμαλένιος ανέφερε ότι ιδιαίτερα σημαντική είναι η συνευθύνη υπαλλήλων, ιδιοκτητών, αλλά και κατασκευαστών των αυθαιρέτων απέναντι στις παραβάσεις, αλλά και ο επιμερισμός των προστίμων σε όλους, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους στις αποφάσεις των Παρατηρητηρίων, είτε είναι κατεδαφίσεις είτε οτιδήποτε άλλο.

Ανέφερε στη συνέχεια ορισμένα ζητήματα, τα οποία θα μπορούσαν ήδη να έχουν ληφθεί υπόψη στο νομοσχέδιο:

1. «Στο άρθρο 3, στα Συμβούλια Παρακολούθησης του Δομημένου Περιβάλλοντος πολύ σωστά κατεβαίνει η ευθύνη αυτή στην κοινωνία, εμπλέκοντας πολλούς συναρμόδιους φορείς. Παρ’ όλα αυτά, αν προσέξουμε τη σύνθεσή τους, δεν συμμετέχει κανένας εκπρόσωπος παραγωγικών φορέων, είτε αυτοί είναι εργαζόμενοι είτε αγρότες είτε επιχειρηματίες κ.λπ.. Διότι αυτοί θα κληθούν να εφαρμόσουν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό που απορρέει από τον χωρικό σχεδιασμό».

2. «Στο άρθρο 8, σχετικά με τη συγκρότηση των Συμβουλίων Αρχιτεκτονικής, κάθε περιφερειακή ενότητα δεν καλύπτει όλες τις νησιωτικές περιοχές. Ιδιαίτερα στα μικρά νησιά στις Κυκλάδες, έχουμε για παράδειγμα περιφερειακές ενότητες χωρίς πολεοδομία -όπως είναι η Κέα και η Κύθνος ή ακόμα και άλλα πολύ τουριστικά νησιά, όπως η Μύκονος που έχει μια πολεοδομία που υπολειτουργεί ή η Σαντορίνη με έξι νησιά που έχει μόνο έναν μηχανικό πολεοδόμο που δεν φτάνει ούτε κατ’ ελάχιστο να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις. Πρέπει να βρεθεί μια λύση με πρώτη προτεραιότητα την άμεση στελέχωση της πολεοδομίας και της Μυκόνου και της Σαντορίνης για να μην έχουμε αυτά τα θλιβερά αποτελέσματα που διαπίστωσαν οι ελεγκτές περιβάλλοντος. Οι ελεγκτές περιβάλλοντος στη Μύκονο διαπίστωσαν περίπου διακόσια αυθαίρετα τον τελευταίο χρόνο και μόνο, ενώ στη Σαντορίνη διαπίστωσαν σειρά αυθαιρέτων για τα οποία έχουμε κάνει κι εμείς καταγγελίες ως Βουλευτές των Κυκλάδων. Το θέμα είναι πώς θα διασφαλιστεί μαζί με την εφαρμογή του νόμου η ταχύτητα αντιμετώπισης αυτής της αυθαιρεσίας. Διότι αν περιμένουμε μετά από ένα-ενάμισι χρόνο, θα έχει δημιουργηθεί μια νέα γενιά αυθαιρέτων και σε αυτά τα νησιά».

3. «Στο άρθρο 5, οι ελεγκτές δόμησης να καταθέτουν αποκλειστικά τα πορίσματα τους στα παρατηρητήρια και όχι και σε άλλες υπηρεσίες, γιατί θα έχουμε καθυστερήσεις για όποια εφαρμογή των αποφάσεων, είτε πρόκειται για νομιμοποίηση είτε πρόκειται για κατεδάφιση».

4. «Στο άρθρο 95 η απόδοση μόνο 25% των προστίμων στις περιφέρειες, κατά την άποψή μου, είναι μικρή. Θα έπρεπε να ανέβει στο 35%, γιατί υπάρχει ζήτημα οι περιφέρειες να αποκτήσουν αρμοδιότητες σοβαρές με αυτό το νομοσχέδιο. Άρα, χρειάζεται και αύξηση των μεταφερόμενων πόρων».

5. «Για την εκτός σχεδίου δόμηση, ο χωρικός σχεδιασμός και ο έλεγχος του δομημένου περιβάλλοντος διαμορφώνουν και το πλαίσιο δόμησης εντός ή εκτός σχεδίου, αλλά νομίζω ότι πρέπει να περάσει η αντίληψη της σταδιακής κατάργησης της εκτός σχεδίου δόμησης, με ταυτόχρονη επέκταση των υπαρχόντων οικισμών, έτσι ώστε η Ελλάδα να εναρμονιστεί με ό,τι υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

6. «Μια νομοτεχνική παρατήρηση στην τροπολογία για τα πιλοτικά προγράμματα τα ενεργειακά στα νησιά, στα κριτήρια και στους όρους υποβολής προσφορών που βγαίνουν με Υπουργική Απόφαση: Στη συμμετοχή των τοπικών κοινοτήτων, δήμων, τοπικών φορέων να προστεθεί και η λέξη «επιμελητήρια», διότι νομίζω ότι υπάρχει μια δουλειά που έχει γίνει από το Επιμελητήριο των Κυκλάδων».

Ακολουθεί το βίντεο της ομιλίας του Νίκου Συρμαλένιου:

18/10/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Ο πρώτος αγώνας των ομάδων μας στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλοχου - Μάρπησσας είναι γεγονός!

Η αυλαία ανοίγει την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:30 π.μ. με την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος βόλεϊ γυναικών μεταξύ του ΑΜΕΣ ΝΗΡΕΑ Νάουσας Πάρου και του ΑΟ Φοίνικα Σύρου.

Ας είμαστε όλοι εκεί να στηρίξουμε τα κορίτσια μας!

Α.Μ.Ε.Σ. ΝΗΡΕΑΣ

29937 106289552747046 1536893 n

 

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 19:58

Θάνατος αλλοδαπού άνδρα στη Μύκονο

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, 32χρονος αλλοδαπός στην περιοχή παλαιού λιμένα Μυκόνου.

Ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Μυκόνου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Λιμεναρχείο Μυκόνου που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά για διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

φωτο: αρχείο

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

«Γεγονός η εκπόνηση μελέτης για το κόστος μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων από και προς τα νησιά.

Ν. Σαντορινιός: Βάζουμε την Νησιωτικότητα μέσα σε επιστημονικό πλαίσιο και την κάνουμε πράξη»

Με θέμα τη μείωση του κόστους μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων, από και προς τα νησιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ευρεία σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Νεκτάριο Σαντορινιό.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από καιρό είχε προαναγγείλει την πρωτοβουλία του Υπουργείου για εκπόνηση, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, σχετικής μελέτης για την εξέταση του κόστους μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων -το οποίο επιβαρύνει την καθημερινότητα των κατοίκων των ελληνικών νησιών- και την εξεύρεση ταυτόχρονα τρόπων μείωσης αυτών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γ.Γ. ΥΝΑΝΠ Διονύσης Καλαματιανός, ο Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής, Χρήστος Λαμπρίδης, ο Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Γιαννέλης, η κα Μαρία Λεκάκου, ο κ. Γιάννης Σπιλάνης, η κα. Εύα Στεφανιδάκη, ο κ. Γιώργος Ρεμούνδος, εκπροσωπώντας το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τέλος, εκ μέρους των κοινωνικών φορέων, συμμετείχαν ο κ. Μιχάλης Σακέλλης, Πρόεδρος ΣΕΕΝ, ο κ. Ιωάννης Ρούσσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, ο κ. Λευτέρης Κεχαγιόγλου Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, ο κ. Πέτρος Σκουλικίδης, Πρόεδρος ΔΣ Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Μεταφορών και ο κ. Κωνσταντίνος Κομνηνός, Διαχειριστής του Δικτύου Δάφνη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισήμανε την βούληση της Κυβέρνησης για υλοποίηση πολιτικών που θα εξασφαλίζουν ισότιμη πρόσβαση των νησιωτών πολιτών σε υπηρεσίες και αγαθά, με κόστος αντίστοιχο με αυτό των κατοίκων της ηπειρωτικής Ελλάδας, με ταυτόχρονη παροχή ποιοτικής διασύνδεσης με την ενδοχώρα και τα υπόλοιπα νησιά.

Όπως διαπιστώθηκε στη σύσκεψη, η πανεπιστημιακή ομάδα εργασίας, ήδη, έχει καταγράψει τους κυριότερους άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστεί η μελέτη. Σε σχέση με την μεταφορά των επιβατών, σημαντικό είναι πως η πληθυσμιακή κατανομή των νησιών αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια, θα είναι στοιχεία που θα συμπεριληφθούν στο τελικό πόρισμα, έτσι ώστε όποια λύση εφαρμοστεί να είναι κοινωνικά δίκαιη και να απαντά στις πραγματικές ανάγκες των νησιωτών. Στο κομμάτι των εμπορευματικών μεταφορών, με βάση τα στοιχεία εκείνα που συνθέτουν το κόστος διάθεσης του τελικού προϊόντος από και προς τους νησιωτικούς προορισμούς, αναλύεται η αλληλεπίδρασή τους με παράγοντες που αφορούν τη λειτουργία και τη δομή της αγοράς, γεγονός που σημαίνει ότι τα όποια συμπεράσματα θα βασίζονται σε πραγματικές τιμές που θα αντανακλούν την τωρινή κατάσταση.

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν, επίσης, η αντίδραση των εμπλεκόμενων φορέων, οι οποίοι υπογράμμισαν την αναγκαιότητα υλοποίησης πολιτικών που θα ανακουφίσουν τα νησιά, δηλώνοντας παράλληλα πρόθυμοι να συμβάλλουν στην συνολική προσπάθεια, με όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους.

Κατά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός δήλωσε πως «Η Ελλάδα βασίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και ρεαλιστικές προτάσεις για να διαπραγματευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ζήτημα της κοινωνικής και εδαφικής συνοχής των νησιών. Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε με τις μελέτες που διεξάγει το Πανεπιστημίου Αιγαίου και με την αξιοπιστία του και παράλληλα με τη σημαντική και πολύ ουσιαστική συμβολή όλων των φορέων που έχουν αντικειμενικό ενδιαφέρον. Πρέπει να υπάρχει μια πολιτική συνοχή για να καταφέρουμε το αυτονόητο την μείωση του κόστους μεταφοράς από και προς τα νησιά τόσο των μόνιμων κατοίκων αλλά των εμπορευμάτων που θα συμβάλει στην τόνωση των εξαγωγών και κατά συνέπεια της οικονομίας των νησιών μας. Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο εμείς τοποθετούμε την Νησιωτικότητα και την κάνουμε πράξη».

 

yf 2 0

yf 3 0

yf 4 0

 

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

Ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης στην ομιλία - τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Ασφαλιστικού Συστήματος στη Βουλή την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, με στοιχεία, οτι η κυβέρνηση έδωσε 200.000 fake συντάξεις!

Παρακολουθείστε στο βίντεο που ακολουθεί την ομιλία - τοποθέτηση του κ. Βρούτση:

 

Στην κατηγορία: Ελλάδα

 

 

 

 

Στην κατηγορία: Πολιτισμός

Γ. Χατζημάρκος: Η θεσμοθέτηση του συνεδρίου «Αρχιτεκτονική και Τουρισμός», συμβάλλει στην επιδίωξή μας να ανοίξει ένας μεγάλος δημόσιος διάλογος για το περιβάλλον, φυσικό και δομημένο, στο Νότιο Αιγαίο

Η αλληλεπίδραση αρχιτεκτονικής και τουρισμού, αντικείμενο του 2ου Συνεδρίου Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού, που συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου και τοπικούς φορείς

Η καθιέρωση και θεσμοθέτηση διεθνών συνεδρίων στο Νότιο Αιγαίο που θα διαπραγματεύονται τη διάδραση μεταξύ Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού και θα προσελκύουν επισκέπτες, ξενοδόχους, αρχιτέκτονες και γενικότερα επαγγελματίες του τουρισμού από όλον τον κόσμο, είναι ο στόχος του 2ου συνεδρίου Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, το Σάββατο και την Κυριακή 21 και 22 Οκτωβρίου, στο Ξενοδοχείο Rodos Palace.

Το συνέδριο αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία και με άλλους τοπικούς φορείς, όπως είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου.

Ενόψει της έναρξης του συνεδρίου το απόγευμα του προσεχούς Σαββάτου, από τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Γιώργο Στασινό, κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα, Πέμπτη οι εκπρόσωπου των συνδιοργανωτών φορέων, όπου τονίστηκε η σημασία της θεσμοθέτηση του συνεδρίου, που συνδέει δύο κομβικής σημασίας τομείς, για τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, την αρχιτεκτονική με τον τουρισμό και την αλληλεπίδρασή τους.

Για το συνέδριο μίλησαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, Γιώργος Σκιαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Φυσικών Πόρων, Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, Γιάννης Φλεβάρης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τμ. Δωδεκανήσου Γιάννης Γλυνός, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Νίκος Παπασταματίου και ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων της ΕΚΡ, Κώστας Καλιουδάκης

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, Γιώργο Σκιαδόπουλο για την πρωτοβουλία διεξαγωγής των συνεδρίων και άλλων διοργανώσεων που συμβάλλουν στην επιδίωξη της Περιφερειακής αρχής να ανοίξει ένας μεγάλος δημόσιος διάλογος για το περιβάλλον, φυσικό και δομημένο, μέρος του οποίου είναι και οι αρχιτεκτονικοί διαγωνισμοί που κάνει η Περιφέρεια για τον αστικό εξοπλισμό, σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε:

«Θέλουμε οι άνθρωποι οι οποίοι, σε κάθε χώρο και κάθε τομέα είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν την αγάπη, το μεράκι, την δυνατότητα και την ικανότητα και έχουν πάρει την απόφαση να διαθέσουν την ενέργειά τους σε τόσο σημαντικά πράγματα, να είναι εκείνοι που θα παίρνουν πάνω τους αυτές τις πρωτοβουλίες. Είναι χαρά μας να στηρίζουμε αυτούς τους ανθρώπους, όταν τους συναντάμε. Κι εδώ, τους έχουμε συναντήσει, σε μια πολύ καλή συγκυρία για να καλλιεργήσουμε από κοινού πράγματα».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Σε ένα τόπο με μεγάλη ιστορία που αποτυπώνεται στην αρχιτεκτονική του, το συνέδριο αυτό έρχεται να “παντρέψει” την σύγχρονη Αρχιτεκτονική με τον Τουρισμό, στη δημιουργία μιας νέας γραμμής με έμπνευση και καινοτομία, με νέα αρχιτεκτονήματα που θα περάσουν με τη σειρά τους στο μέλλον, έως ότου γίνουν παρελθόν και αποτελούν πρόδρομο νέων αρχιτεκτονικών παρεμβάσεων, σε ένα νησί πλούσιο από αρχιτεκτονήματα, που όμως έχει ανάγκη να προχωρήσει μπροστά».

Το 2ο Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού απευθύνεται και είναι ανοιχτό σε ολόκληρη την κοινωνία.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι Διεθνούς φήμης Αρχιτεκτονικά Γραφεία από όλον τον κόσμο (όπως Zaha Hadid Architects, UNStudio, κα.). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των:
• Υπουργείου Τουρισμού,
• Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ),
• Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ),
• Ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων (UIA),
• Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ – ΠΕΑ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Συνέδριο Αρχιτεκτονικής και Τουρισμού πραγματοποιείται κάθε Οκτώβριο, καθώς ο μήνας Οκτώβριος έχει ανακηρυχτεί με πρωτοβουλία του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου ως «Μήνας Αρχιτεκτονικής, Πολιτισμού και Τουρισμού».

22561334 10156026121722125 300383236 o

Ρόδος, 19 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γραφείο Τύπου Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 19:07

Το διαβολικό καλό

Μέχρι την 17η Μαρτίου 2017 δεν είχε βρεθεί Ευρωπαίος ηγέτης πρόθυμος να εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Trump. Ακόμη και η βρετανίδα πρωθυπουργός του Brexit κράτησε τα προσχήματα.

Όμως η παγκόσμια τάξη αποκαταστάθηκε την περασμένη Τρίτη.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δήλωσε ότι μοιράζεται κοινές αξίες με τον πρόεδρο της Αμερικής.

Κατά τη δήλωσή του τις μοιράζεται προσωπικά εκείνος.

Δεν γνωρίζουμε ποιες είναι οι αξίες που μοιράζονται οι δύο ηγέτες και εάν είναι οι ίδιες αξίες που ο πρωθυπουργός μοιράζεται με το Μαδούρο ή μοιραζόταν με τον συγχωρεμένο τον Κάστρο.

Προς αιτιολόγηση δε της μεταμέλειας και μεταστροφής των συναισθημάτων του πρωθυπουργού για τον Αμερικανό Πρόεδρο, σε σχέση με τις επιπόλαιες δηλώσεις του παρελθόντος, εφευρέθηκε η καινοφανής θεωρία περί ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥ!

Πιθανότατα η πρώτη κοινή αξία που μοιράζεται ο κ. Τσίπρας με τον Trump είναι το «ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ ΚΑΛΟ»!

Θρησκειολογικά δεν γνωρίζουμε πως ερμηνεύεται το ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ ΚΑΛΟ.

Πολιτικά όμως αυτό δεν είναι δύσκολο.

Σημαία του Trump πριν και μετά την εκλογή του ήταν η κατάργηση του συστήματος περίθαλψης των αδυνάτων, γνωστού και ως Obamacare.

Η λογική Trump είναι απλή.

Να μην επιβαρύνονται οι πλούσιοι με το κόστος του συστήματος περίθαλψης για όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν γι’ αυτό. Έτσι ο Trump ικανοποιεί τους πολιτικούς οπαδούς του.

Περίπου της ίδιας λογικής είναι και ο δικός μας πρωθυπουργός, μόνον που ως αριστερός κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα.

Η λογική του είναι:
Κερδίσαμε τις εκλογές με ψέματα αλλά αυτό έχει μικρή σημασία. Κυρίαρχος στόχος είναι η διατήρηση της εξουσίας και των προνομίων της.

Γι’ αυτό χρειάζονται λεφτά, διότι διορισμοί, ρουσφέτια, προνόμια, χλιδή κλπ. δεν γίνονται χωρίς λεφτά.

Τα λεφτά θα τα πάρουμε από τους Έλληνες που πιθανολογούμε ότι δεν θα μας ξαναψηφίσουν.

Αντίθετα αυτούς που θεωρούμε ότι είναι πιθανόν ευάλωτοι να μας ξαναψηφίσουν θα τους υποσχεθούμε λεφτά είτε μέσω νομοθετικών πρωτοβουλιών, είτε μέσω της μοιρασιάς του Βερναδάκη.

Πώς θα πάρουμε τα λεφτά;

Δεν θα εκδίδουμε συντάξεις, θα φορολογούμε ότι υπάρχει, δεν θα πληρώνουμε τις υποχρεώσεις του δημοσίου και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην πάρει μια ανάσα η αγορά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι νησιώτες.

Μία από τις πιο αδικημένες περιοχές της Ελλάδας σε ότι αφορά την πρόσβαση στις υπηρεσίες του κράτους, τιμωρήθηκε και τιμωρείται με τη λογική του ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥ.

Τα νησιά που παράγουν αναλογικά το μεγαλύτερο ποσοστό Εθνικού Εισοδήματος, καταδικάζονται σε συνεχείς στοχευμένες και υπέρμετρες αυξήσεις φορολογίας και εισφορών, ενώ στερούνται βασικές υπηρεσίες του κράτους.

Όμως γιατί να υπολογίσει ο Τσίπρας τους νησιώτες; Μία φούχτα ψήφοι είναι, που όλοι μαζί δεν αθροίζουν τους ψήφους ενός μεγάλου δήμου της Β’ Αθήνας.

Σε γενικό επίπεδο τίθεται ένα ερώτημα.

Η λογική του ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥ δεν έχει παρενέργειες;

Προφανώς και έχει.

Συμβάλλει στη μείωση των εισοδημάτων, στη μείωση της κατανάλωσης άρα και της παραγωγής, στην αναρχία της αγοράς εργασίας και τελικά στη φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Το ΔΙΑΒΟΛΙΚΟ ΚΑΛΟ της φτωχοποίησης όμως έχει και ορισμένα πλεονεκτήματα.

Οι φτωχοποιημένοι και απελπισμένοι έχουν λιγότερο καθαρό μυαλό και κυρίως είναι έτοιμοι να ανακουφισθούν από τις μοιρασιές Βερναρδάκη.

Προσωπικά όμως πιστεύω ότι η λογική του ΔΙΑΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΛΟΥ προσέφερε μία σημαντική υπηρεσία στην Ελλάδα.

Ξεφτίλισε σε υπέρτατο βαθμό στα μάτια των Ελλήνων την υποτιθέμενη διακυβέρνηση της υποτιθέμενης πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης.

Γιώργος Βακόνδιος
Πολιτευτής Κυκλάδων ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

 

Στην κατηγορία: Απόψεις
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2017 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31