Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Items filtered by date: Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 - ParosIn.gr

Η Ελλάδα έχει τη μεγαλύτερη αναλογία παχύσαρκων αγοριών στην Ευρώπη (16,7% του πληθυσμού), ενώ η Μάλτα τα περισσότερα παχύσαρκα κορίτσια (11,3%), σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", με αφορμή την -σημερινή- Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας στις 11 Οκτωβρίου.

Η Μολδαβία έχει στην Ευρώπη τα μικρότερα ποσοστά παχυσαρκίας τόσο στα κορίτσια (3,2% του πληθυσμού), όσο και στα αγόρια (5%).

Η έρευνα, με τη συμμετοχή άνω των 1.000 ερευνητών, η οποία ανέλυσε στοιχεία για 200 χώρες, εκτιμά ότι το 2016 υπήρχαν παγκοσμίως 124 εκατ. παιδιά και έφηβοι που ήσαν παχύσαρκοι, ενώ άλλα 213 εκατομμύρια ήσαν υπέρβαρα.

Οι ενήλικες παχύσαρκοι αυξήθηκαν από περίπου 100 εκατομμύρια το 1975 (69 εκατ. γυναίκες και 31 εκατ. άνδρες) σε 671 εκατομμύρια το 2016 (390 εκατ. γυναίκες και 281 εκατ. άνδρες). Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν περίπου 1,3 δισεκατομμύρια υπέρβαροι.

Το 1975 υπήρχαν περίπου πέντε εκατομμύρια παχύσαρκα κορίτσια και έξι εκατομμύρια αγόρια παγκοσμίως, ενώ το 2016 ο αριθμός τους είχε αυξηθεί σε 50 και 74 εκατομμύρια αντίστοιχα. Κατά μέσο όρο, μεταξύ 1975-2016 στον κόσμο τα παχύσαρκα αγόρια και έφηβοι αυξήθηκαν από 0,9% σε 7,8% του πληθυσμού, ενώ τα κορίτσια από 0,7% σε 5,6%.

Από το 1975 έως σήμερα ο αριθμός των παχύσαρκων παιδιών και εφήβων (ηλικίας πέντε έως 19 ετών) στον κόσμο έχει υπερδεκαπλασιασθεί και εκτιμάται ότι, με αυτό το ρυθμό αύξησής τους, έως το 2022 τα παχύσαρκα παιδιά και έφηβοι για πρώτη φορά θα ξεπεράσουν τα λιποβαρή.

Το 2016 υπήρχαν 117 εκατομμύρια λιποβαρή αγόρια και 75 εκατομμύρια λιποβαρή κορίτσια. Μια θετική εξέλιξη είναι ότι τα λιποβαρή αγόρια και έφηβοι διεθνώς, μέσα στις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες μειώθηκαν από 14,8% σε 12,4%, ενώ τα κορίτσια από 9,2% σε 8,4%.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Στην κατηγορία: Κόσμος

Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιήσουμε τη δεύτερη μας εξόρμηση και σας προσκαλούμε να περπατήσουμε στη νότια ορεινή πλευρά του νησιού μας, πραγματοποιώντας μια κυκλική διαδρομή 12 χλμ διάρκειας 4 ωρών.

Θα ξεκινήσουμε από το σχολείο της Αγκαιριάς, όπου και η συνάντησή μας, θα ανηφορήσουμε προς Καμάρι και περνώντας από την Ανερατζά θα ανεβούμε ακολουθώντας το μονοπάτι στον Αγ. Γιώργη στα Δαμάλια. Από εκεί θα θαυμάσουμε τη θέα προς την Ίο και την Ηρακλειά και θα κατηφορίσουμε τον αγροτικό δρόμο προς Αγ. Θεόδωρους με κατάληξη εκεί από όπου ξεκινήσαμε.

Απαραίτητα τα πεζοπορικά παπούτσια (όχι αθλητικά), αντιανεμικό, τουλάχιστον 1 λίτρο νερό, πρόχειρο φαγητό, καπέλο και γυαλιά ηλίου.

Οι φίλοι που θα μας ακολουθήσουν απαιτείται να έχουν καλή φυσική κατάσταση γιατί μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι ανηφορικό.

Τα ανήλικα άτομα θα πρέπει να συνοδεύονται.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να έχει κλαδευτήρι και σακούλα απορριμμάτων. Καθώς περπατάμε μπορούμε να κάνουμε μικρή συντήρηση των μονοπατιών και να μαζεύουμε πλαστικά αντικείμενα που βρωμίζουν τον τόπο μας.

Θα χαρούμε να περπατήσουμε μαζί σας!

Πληροφορίες: Σκανδάλης Ματθαίος (6973006046), Παυλάκης Στρατής (6971962097).

Συμμετοχή δωρεάν.

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΡΟΥ

«Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών:
Συμβουλευτική με την οπτική του φύλου»

Η συμβουλευτική (< συν + βουλεύομαι, = συσκέπτομαι) είναι μια διαλογική διαδικασία μεταξύ συμβούλου και συμβουλευόμενου ατόμου που αποσκοπεί στο να υποστηρίξει το άτομο σε δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Χαρακτηρίζεται από αμεσότητα και προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή και συνεργασία των δύο μερών. Η συμβουλευτική διέπεται από συγκεκριμένες αρχές και είναι μια διαδικασία δομημένη, με ορισμένη διάρκεια, αλλά ταυτόχρονα είναι ευέλικτη, ανάλογα με τις ανάγκες του ατόμου.

Ειδικότερα, στη συμβουλευτική με την οπτική του φύλου, η έννοια του φύλου λαμβάνεται υπόψη ως ένας βασικός παράγοντας για την ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των γυναικών. Με την εξέταση των έμφυλων ρόλων, επιχειρείται να γίνει κατανοητό ότι πολλά από τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην πίεση που προκαλείται από τις υφιστάμενες έμφυλες προκαταλήψεις και διακρίσεις και την εν γένει ανισότιμη σχέση και μεταχείριση των φύλων μέσα στην κοινωνία. Όπως προκύπτει, εξαιτίας αυτών των προκαθορισμένων περιορισμών και των άνισων ευκαιριών που δρουν ανασταλτικά, επηρεάζονται σημαντικά οι επιλογές των γυναικών σε προσωπικό, επαγγελματικό και κοινωνικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, αυτό το μοντέλο συμβουλευτικής θέτει ως προτεραιότητα την ενθάρρυνση της γυναίκας ώστε η ίδια να προσδιορίσει τον τρόπο αντίληψης του έμφυλου ρόλου της και να πραγματοποιήσει αλλαγές στη ζωή της, προκειμένου να βελτιωθεί η πραγματικότητα που βιώνει, με τη στήριξη αλλά χωρίς την επιρροή του/της συμβούλου, μέσα από μια σχέση ισοτιμίας που δημιουργείται και διατηρείται μεταξύ τους καθόλη τη διάρκεια της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Μέσα σε αυτό το εξειδικευμένο πλαίσιο λειτουργούν τα Συμβουλευτικά Κέντρα (ΣΚ) Γυναικών, τα οποία αποτελούν μέρος του πανελλαδικού δικτύου υποστηρικτικών δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), υπό την επιστημονική εποπτεία του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), και εστιάζουν σε περιπτώσεις βίας/κακοποίησης σε βάρος των γυναικών, καθώς και σε ζητήματα γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις π.χ. άνεργες, μονογονείς, ΑμΕΑ, μετανάστριες, πρόσφυγες κ.λπ.

Η ενδιαφερόμενη γυναίκα από τον νομό Κυκλάδων (ή ακόμα και από άλλη περιοχή, αν χρειάζεται), επικοινωνεί με το ΣΚ Σύρου με δική της πρωτοβουλία. Η πρώτη επαφή μπορεί να γίνει με τη σύμβουλο υποδοχής είτε προσωπικά είτε με τηλεφωνική επικοινωνία ή ακόμα και μέσω αποστολής e-mail. Στην υποδοχή καταγράφονται ορισμένα βασικά στοιχεία, καθώς και τα αιτήματα της γυναίκας. Αν πρόκειται για περίπτωση που υπάγεται στις αρμοδιότητες του ΣΚ, η υπόθεση ανατίθεται σε σύμβουλο, διαφορετικά γίνεται ενημέρωση ή παραπομπή σε άλλη αρμόδια υπηρεσία.
Στη συνέχεια, η σύμβουλος κοινωνικής στήριξης, σε συνάντηση προσωπική ή τηλεφωνική, προβαίνει σε λήψη κοινωνικού ιστορικού της συμβουλευόμενης, προκειμένου να υπάρχει μια σφαιρική εικόνα, ώστε να γίνει καλύτερη διερεύνηση και ολοκληρωμένη αξιολόγηση των αναγκών της.

Κατόπιν, η συμβουλευτική διαδικασία συνεχίζεται με τον/την αρμόδιο/α σύμβουλο (π.χ. ψυχολόγο ή/και νομικό), όπου συν-εξετάζεται από κοινού το ζήτημα που απασχολεί.

Έτσι, ανάλογα με τις ανάγκες της γυναίκας, προσδιορίζεται και ο αριθμός των συναντήσεων που μπορεί να γίνουν.

Πάντοτε καταβάλλεται προσπάθεια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, ώστε η συμβουλευόμενη να πληροφορείται, να ενημερώνεται, να υποστηρίζεται πολύπλευρα, γενικώς να ενδυναμώνεται (π.χ. αύξηση αυτοπεποίθησης, αυτενέργειας, αυτο-αποτελεσματικότητας). Στόχος είναι η ίδια να μπορεί να αντιμετωπίσει το ζήτημά της μέσα από ένα νέο πρίσμα ή/και να πάρει μια όσο το δυνατόν καλύτερη απόφαση για τη ζωή της.

Συμπερασματικά, λοιπόν, ο ρόλος των ΣΚ είναι υποστηρικτικός και όχι παρεμβατικός.

Επισημαίνεται ότι οι υπηρεσίες των ΣΚ, τα οποία στελεχώνονται από κατάλληλα καταρτισμένο προσωπικό, συνίστανται σε:

πληροφόρηση και ενημέρωση για θέματα ισότητας των φύλων

ψυχολογική στήριξη

κοινωνική στήριξη (π.χ. ενημέρωση για επιδόματα και λοιπές παροχές – διασύνδεση με υπηρεσίες)

νομική στήριξη (π.χ. ενημέρωση για δικαιώματα και νομικές διαδικασίες)

εργασιακή συμβουλευτική.

Υπογραμμίζεται ότι οι παραπάνω υπηρεσίες παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ και καλύπτονται από το ΑΠΟΡΡΗΤΟ της συμβουλευτικής διαδικασίας.

Στοιχεία επικοινωνίας Συμβουλευτικού Κέντρου Σύρου
Διεύθυνση: Φολεγάνδρου 2, 84100 Ερμούπολη, Σύρος
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή, 08:00-16:00
Τηλέφωνο: 22810 76496
Fax: 22810 76497
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

kethi

 

 

Στην κατηγορία: Κυκλάδες

OCTOBER 9, 2017

ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΓΡΙΜΑΝΗ

INFO:

Με ειδικότητα στην Νευρολογία και Ψυχιατρική από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο φεύγει το 1974 για μετεκπαίδευση και εξειδίκευση στο Λονδίνο. Παρότι στην Ελλάδα τότε, η νευρολογία και η ψυχιατρική δεν είχαν ακόμη χωριστεί στη Βρετανία ήταν δύο διαφορετικές ειδικότητες: η νευρολογία κλάδος της κλινικής παθολογίας ενώ η ψυχιατρική ήταν ανεξάρτητη. Η δεκαετία του ΄70 μπορεί να χαρακτηριστεί ως «η χρυσή εποχή της Βρετανικής ψυχιατρικής».

Τα αποτελέσματα κλασικών πλέον ερευνητικών εργασιών υποστήριξαν την αξία της κινητοποίησης και κοινωνικής ενσωμάτωσης των ψυχικά ασθενών μέσω εντατικών προγραμμάτων αποκατάστασης. Ο Νίκανδρος Μπούρας συμμετέχει ενεργά στην δημιουργία του πρώτου Κοινοτικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας στη Βρετανία, στην περιοχή του Ν.Α. Λονδίνου - μια πρωτοποριακή μονάδα παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και επηρέασε την πολιτική ψυχικής υγείας τόσο στη Βρετανία όσο και στον διεθνή χώρο. Με το κλείσιμο των μεγάλων ιδρυμάτων και την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών θεραπείας στην κοινότητα -το μεγαλύτερο ίσως κοινωνικό πείραμα της εποχής εκείνης- ο Έλληνας επιστήμονας με τους συνεργάτες του πρωτοστατεί στην δημιουργία πολλών, από τις νέες δομές, παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην Αγγλία.

Αναπτύσσει ένα ευρύ εκπαιδευτικό και διδακτικό πρόγραμμα για τους ασχολούμενους με την ψυχική υγεία όπως ψυχιάτρους, ψυχολόγους, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό αλλά και για τις οικογένειες των ασθενών. Mε πρωτοβουλία του, ιδρύεται το Κέντρο «Εστία» που ανήκει στο Ιnstitute of Psychiatry του King’s College London και στο Maudsley NHS Foundation Trust για να προωθήσει τις κλινικές, ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές του. Ο οργανισμός παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας Maudsley NHS Foundation Trust απασχολεί 4.800 άτομα προσωπικό και προσφέρει υπηρεσίες σε περίπου 45.000 ασθενείς το χρόνο σε 125 περιοχές του Νοτιοανατολικού Λονδίνου. Ενώ συνεργάζεται με 40 χώρες ανά τον κόσμο.

Γιατί οι Έλληνες διακρίνονται;

Συνήθως οι Έλληνες διακρίνονται από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας τους όπως η δημιουργικότητα, η δυναμικότητα, η επιμονή, η όρεξη για μάθηση και η απόκτηση νέων εμπειριών. Αυτά τα χαρακτηριστικά όταν βρεθούν στο κατάλληλο περιβάλλον, και αυτό είναι πολύ σημαντικό, συνθέτουν ένα πολύπλευρο σύνολο που δεν διστάζει να ριψοκινδυνεύσει σε νέες καταστάσεις και δεδομένα.

Πόσο διεθνής είναι η σύγχρονη Ελλάδα;

Η σύγχρονη Ελλάδα είναι γνωστή στους καιρούς μας στον διεθνή χώρο. Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν διέθετε τόσο πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό και μέσα και έξω από την χώρα. Δεκάδες Έλληνες επιστήμονες και ερευνητές σ’ όλο τον κόσμο χαίρουν κορυφαίων διακρίσεων και πολλά άτομα προωθήθηκαν σε επιτελικές θέσεις μεγάλης επιρροής σε όλους τους τομείς.

To έργο σας και η πρωτοπορία του.

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 που ζω και εργάζομαι στη Μεγάλη Βρετανία έχω ασχοληθεί ως κλινικός ψυχίατρος στην επίδραση των κοινωνικών παραγόντων στην ψυχική υγεία. Αρχικά με τα πρώτα προγράμματα αποασυλοποίησης τα οποία θεωρούνται από τα μεγαλύτερα κοινωνικά πειράματα του περασμένου αιώνα. Στη συνέχεια επικέντρωσα το ενδιαφέρον μου στην ανάπτυξη και την τεκμηρίωση της αποτελεσματικότητας ψυχιατρικών υπηρεσιών στην κοινότητα. Η εποχή μας χαρακτηρίζεται από περίοδο μεγάλων κοινωνικών αλλαγών και προκλήσεων με προφανείς επιπτώσεις στην ψυχική υγεία κυρίως με αύξηση των αυτοκτονιών, της κατάθλιψης και των διαταραχών συμπεριφοράς σε παιδιά και νέους. Η σημασία των κοινωνικών προκλήσεων στη σύγχρονη ψυχιατρική αναγνωρίστηκε με την ενσωμάτωση της ψυχικής υγείας για πρώτη φορά στους Νέους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών που θα καθορίσουν την παγκόσμια ανάπτυξη έως το 2030 με στόχο την προώθηση του προσδόκιμου ζωής για όλους.

Ο πολιτισμικός παράγοντας, σε μια εποχή που χαρακτηρίζεταιαπό οικονομικές πολιτικές.

Περισσότερο σημαντικός από ποτέ άλλοτε ακόμη και σαν πόλος αισιοδοξίας για το μέλλον.

Η ελληνικότητα είναι συνείδηση ή τρόπος αντίληψης;

Είναι συνείδηση και τρόπος αντίληψης. Συνείδηση, η οποία αποκτάται από τον τρόπο που μεγαλώνουμε, από τις σχέσεις μας με το περιβάλλον, την οικογένεια, τις παραδόσεις και την ιστορική μας διαχρονικότητα. Αυτές οι διεργασίες συμβάλλουν στη διαμόρφωση του τρόπου αντίληψης της ελληνικότητας.

Ποιά πρέπει να είναι η δημόσια εικόνα του επιστήμονα;

Εγκυρότητα, εμπιστοσύνη, μετριοπάθεια, προσήνεια, έλλειψη υπεροψίας και αλαζονείας.

Η Ελλάδα σήμερα καινοτομεί;

Υπάρχουν ενδιαφέρουσες εστίες καινοτομίας σε διάφορους τομείς αλλά πρέπει και μπορούν να γίνουν πολύ περισσότερες. Είναι κρίμα να υπάρχει τόσο αξιόλογο ανθρώπινο δυναμικό και να βρίσκεται κάτω από ασφυκτικές συνθήκες και αντιξοότητες. Θα πρέπει να προωθήσουμε την Ελλάδα της γνώσης και της καινοτομίας και όχι την διαστρέβλωσης της σκληρής πραγματικότητας με διάφορες επικοινωνιακές τεχνικές στη δημόσια ζωή.

Δέχεται εκείνους που ξεχωρίζουν;

Αμφιβάλω. Πρόσφατα οι Έλληνες πανεπιστημιακοί της διασποράς ανταποκρίθηκαν με προθυμία στην πρόσκληση για συμμετοχή τους στην αξιολόγηση των Ελληνικών πανεπιστημίων που είχε σχετική επιτυχία, εάν αφαιρέσουμε τις ακρότητες που εμφανίστηκαν σε ορισμένα περιστατικά. Άδοξο τέλος είχε όμως η συμμετοχή τους στα συμβούλια των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της Ελλάδας όπου επίσης ανταποκρίθηκαν με προθυμία.

Τι σας έδωσε η Αγγλία στην 40χρονη διαδρομή σας;

Tο τι σημαίνει να ζεις σε μια οργανωμένη και αξιοκρατική κοινωνία. Ότι πρέπει να σέβεσαι τους άλλους για να σε σέβονται και αυτοί. Ότι το κράτος δεν είναι εχθρός σου αλλά σύμμαχος. Ότι υπάρχει δεκτικότητα νέων ιδεών, διάλογος και παρότρυνση για δημιουργικότητα, που επαυξάνεται με την ανοχή και αποδοχή της πολυπολιτισμικότητας της κοινωνίας. Ταυτόχρονα ότι πρέπει να τηρείς τις υποχρεώσεις σου και να απαιτείς τήρηση των κανόνων από τους άλλους.

Τι απαιτεί τελικά από έναν επιστήμονα η διάκριση του στην διεθνή πλατφόρμα;

Ασφαλώς μεγάλη προσπάθεια, σκληρή αλλά ποιοτική και συστηματική δουλειά. Γερές βάσεις, επιμονή και υπομονή. Τήρηση των κανόνων του παιχνιδιού αλλά και δημιουργική σκέψη. Επίσης, ως ένα σημείο, ευνοϊκές συγκυρίες και καταστάσεις, αλλά αναμφισβήτητα όχι μόνον το τελευταίο, γι’ αυτό αποδέχθηκα την θέση που μου προσφέρθηκε και εξακολουθώ ακόμη μετά από 40 χρόνια να ζω και να εργάζομαι στο Λονδίνο. Η ένταξη ήταν φυσιολογικό επακόλουθο της επιστημονικής και επαγγελματικής εξέλιξης. Κατά κανόνα, η κοινωνική ένταξη ακολουθεί την επαγγελματική.

Έχετε ασχοληθεί και με την συμπεριφορά ατόμων που έχουν εξουσία. Η εξουσία πόσο αλλοιώνει; Τι είδους επιρροή και «μέθη» προκαλεί στις προσωπικότητες - κυρίως ηγετικές που την ασκούν;

Άτομα που ασκούν κάθε είδους εξουσία μπορεί να γίνουν επιρρεπή σε «μέθη». Ο γνωστός Βρετανός πολιτικός Λόρδος Όουεν στο βιβλίο του Ασθενείς Ηγέτες στην Εξουσία, έχει κυκλοφορήσει και στα ελληνικά, εξετάζοντας την συμπεριφορά μερικών από τους σύγχρονους πολιτικούς ηγέτες, ισχυρίζεται ότι μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα μπορεί να εμφανίσουν χαρακτηριστικά συμπτώματα που τα αποκαλεί «σύνδρομο της ύβρεως» (Hubris Syndrome). Ο Όουεν, με σαφείς αναφορές στην ελληνική αρχαιότητα, χρησιμοποιεί τον όρο «σύνδρομο της ύβρεως» περιγράφοντας συμπεριφορές που απορρέουν από τη «μέθη της εξουσίας». Ισχυρίζεται ότι μερικοί ηγέτες εμφανίζουν μεγάλη οίηση, γίνονται αλαζονικοί, αυθάδεις και περιφρονητικοί, θεωρώντας τους εαυτούς τους υπεράνω κάθε εξουσίας. Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι έντονη αίσθηση σπουδαιότητας και μεγαλείου που έχουν αυτά τα άτομα για τον εαυτό τους μαζί με την έντονη ανάγκη τους να θαυμάζονται. Επίσης, αδυναμία να αναγνωρίσουν και να αποδεχθούν τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τα αισθήματα των άλλων ενώ φαντασιώνονται ιδιαίτερη επιτυχία, δύναμη, εξυπνάδα και ομορφιά για τον εαυτό τους. Οι αλλαγές αυτές της προσωπικότητας μπορεί να εμφανιστούν εκτός από πολιτικούς και σε διοικητές μεγάλων τραπεζών, οργανισμών και επιχειρήσεων, στρατιωτικούς, δικαστές, ιατρούς, κ.α.

Και τι είναι το Daedalus Trust - ποιός ο σκοπός του;

Το Daedalus Trust ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια στο Λονδίνο με πρωτοβουλία του Λόρδου Όουεν, με όνομα του από τον Δαίδαλο του ελληνικού μύθου και με σκοπό να προωθήσει την επιστημονική έρευνα για την ύπαρξη ή μη του συνδρόμου της ύβρεως και να καταλήξει σε συμπεράσματα για τη φύση του, τα συμπτώματα και την αντιμετώπισή του. Συμμετέχουν πολιτικοί, νευρο-επιστήμονες, συμπεριλαμβανομένων ψυχιάτρων και ψυχολόγων, διοικητές επιχειρήσεων, ιστορικοί, ανθρωπολόγοι και άλλοι κοινωνικοί επιστήμονες. Ο ρόλος μου είναι η οργάνωση και ο συντονισμός του ερευνητικού προγράμματος.

Τι μπορεί να κάνουν οι επιφανείς Έλληνες του εξωτερικού για την χώρα;

Οι Έλληνες της διασποράς αποτελούν το μυστικό όπλο του ελληνισμού το οποίο παραμένει ανεκμετάλλευτο. Δεν ακολουθούμε το παράδειγμα άλλων μικρών χωρών. Οι λίγες προσπάθειες οι οποίες έγιναν κατά καιρούς από το Κράτος υπήρξαν πολυδάπανες αποτυχίες. Τελευταία παρατηρείται κάποια κινητικότητα από ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες ομάδων του εξωτερικού, αλλά και αυτές είναι ακόμη ασυντόνιστες. Κάτω από τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες που βρίσκεται η Ελλάδα πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει άμεση και συντονισμένη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων της ελληνικής διασποράς. Είχα προτείνει τα μεγάλα χρηματοδοτικά ιδρύματα που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα να προκηρύξουν ανοικτό διαγωνισμό για προτάσεις στρατηγικού σχεδιασμού για την αξιοποίηση του ελληνικού δυναμικού της διασποράς, απευθυνόμενοι σε υπεύθυνους φορείς και οργανισμούς.

Η νέα επιχειρηματικότητα συνεπάγεται και μια καινούργια άποψη της κοινωνίας;

Θα πρέπει να προσαρμόζεται η νέα επιχειρηματικότητα στις διαμορφούμενες συνθήκες της κοινωνίας οι οποίες δεν παραμένουν στάσιμες αλλά μεταβάλλονται με τον καιρό.

Η ιδέα που αγαπήσατε.

Αξιοκρατία.

Να μιλήσουμε λοιπόν για τις αξίες σας - ποιες δεν θα διαπραγματευόσαστε;

Πίστη στον άνθρωπο, αγάπη, δικαιοσύνη, ελευθερία, ισότητα, αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, αυτοθυσία για το συνάνθρωπο, σεβασμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αναγνώριση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, φιλία.

Τι κάνουν οι επιτυχημένοι σε μια αποτυχία;

Επανεξέταση και εκτίμηση των συνθηκών της αποτυχίας πριν επανέλθουν.

Μια νοσταλγία σας. Και η ταινία που είδατε πάνω από μια φορά.

Ηλιοβασίλεμα στις Κυκλάδες! Έχω δει πολλές ταινίες αλλά ποτέ κάποια δυο φορές!

Το περιεχόμενο της προσδοκίας που μεγαλώνει με εσάς.

Ειρηνική συνύπαρξη και μείωση των ανισοτήτων.
Παρά το μείζον μέγεθος του προβλήματος υπάρχει σήμερα παγκοσμίως ένα τεράστιο θεραπευτικό κενό στην αντιμετώπιση της ψυχικής υγείας. Υπολογίζεται ότι περίπου τα 2/3 των ατόμων που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές δεν έχουν πρόσβαση σε θεραπεία. Ακόμη και στις ΗΠΑ το 67% αυτών που έχουν κάποιο ψυχικό πρόβλημα δεν λαμβάνει θεραπευτική αγωγή, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη είναι 74%. Στη Βρετανία, για παράδειγμα, έχει υπολογιστεί ότι περίπου 91 εκατομμύρια εργάσιμες ημέρες χάνονται κάθε χρόνο εξ αιτίας ψυχικών διαταραχών και 50% από αυτές οφείλονται σε στρες και άγχος. Όλα αυτά σε εποχή που διαθέτουμε θεαματικές διαγνωστικές και θεραπευτικές μεθόδους για την ψυχική υγεία με την χρήση νέων φαρμάκων, αποτελεσματικών ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων και την σημαντική ανάπτυξη παροχής υπηρεσιών στην κοινότητα.
Η μεγάλη αλληλεπίδραση που υφίσταται μεταξύ ψυχικών και σωματικών ασθενειών καθιστά επιτακτική την αποδοχή του γεγονότος ότι δεν νοείται Υγεία χωρίς Ψυχική Υγεία.

πηγή: mignatiou.com

Φωτογραφία:
Ο Νίκανδρος Μπούρας, με ειδικότητα στην Νευρολογία και Ψυχιατρική από το Αιγινήτειο Νοσοκομείο φεύγει το 1974 για μετεκπαίδευση και εξειδίκευση στο Λονδίνο. Φωτογραφία από το αρχείο του.

Στην κατηγορία: Ελλάδα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΙΩΑΝΝΗ ΦΛΕΒΑΡΗ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΑΙΟΥΡΓΕΙΑ

Η λειτουργία των ελαιουργείων σε κάθε νησί και η εξυπηρέτηση των παραγωγών, των ελαιουργών και κυρίως η παραγωγή ενός σπουδαίου εθνικού προϊόντος της πατρίδας μας, όπως το ελαιόλαδο, ήταν και είναι βασικό μέλημα της Περιφερειακής Αρχής. Από το 2014 όταν ο κόσμος των νησιών, μας εμπιστεύτηκε την Αυτοδιοικητική ευθύνη, παρέχοντας την εντολή να υπηρετήσουμε για να δώσουμε λύσεις στην έλλειψη επαρκούς νησιωτικής πολιτικής και στα συσσωρευμένα και χρονίζοντα έως τότε προβλήματα.

Τα στοιχεία είναι μετρήσιμα, αποτελούν δεδομένα και περιγράφονται με μια προϋπάρχουσα κατάσταση όπου δεν ήταν ξεκάθαρο το πλαίσιο νόμιμης λειτουργίας των μονάδων, των δικαιολογητικών που έπρεπε να διαθέτουν και να πληρούν και κυρίως δεν υπήρχε αριθμός αδειοδοτημένων ελαιοτριβείων για την εξυπηρέτηση των νησιών. Υπήρχαν διαπιστωμένες παραβάσεις για όλα σχεδόν τα ελαιουργεία τις οποίες παραλάβαμε βεβαιωμένες με παράλληλες κλήσεις δικαστικών και εισαγγελικών αρχών για παροχή ανωμοτί διευκρινήσεων και εφαρμογή της νομοθεσίας.

Ξεκινήσαμε από την αρχή με την πολύτιμη βοήθεια των Υπηρεσιών μας, του ανθρώπινου δυναμικού τους και των Διευθυντών και παρά την υποστελέχωση, τα ζητήματα των μετακινήσεων από νησί σε νησί και αυτής καθεαυτής της νησιωτικότητας, θέτοντας ένα στόχο. Να ξεκαθαρίσει το τοπίο και το καθεστώς νόμιμης λειτουργίας των ελαιουργείων της Περιφέρειάς μας. Φυσικά το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την Περιφέρειά μας αλλά ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Εδώ όμως υπήρχαν, καταγγελίες, αναφορές, καταθέσεις στο αρμόδιο Πρωτοδικείο και Πταισματοδικείο και γενικά ένας σκληρός ανταγωνισμός μονάδων και επιχειρήσεων.

Το βασικό πρόβλημα όλων σχεδόν των ελαιοτριβείων είναι η διάθεση των αποβλήτων τους η οποία σε αρκετές περιπτώσεις ήταν σχεδόν ανεξέλεγκτη ενώ η σχετική νομοθεσία είναι αυστηρότατη και ουδείς μπορεί να την προσπεράσει. Από την ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων υπάρχει σοβαρός κίνδυνος και πρόβλημα μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και άλλων αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κανείς και πολύ περισσότερο οι αρμόδιες Υπηρεσίες Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δεν μπορούν και δεν πρέπει να προσπεράσουν. Βάλαμε κανόνες, τους εφαρμόσαμε και σήμερα τα περισσότερα ελαιουργεία λειτουργούν νόμιμα, όταν παραλάβαμε ένα μόνο αδειοδοτημένο ή ελάχιστα με επαρκή δικαιολογητικά.

Η εντολή του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Κ. Γιώργου Χατζημάρκου, προς όλους όσους ανέλαβαν θέσεις ευθύνης ήταν σαφείς. Να έχετε σχέδιο, να έχετε στόχους, να τους πετύχετε και να παραδώσετε ξεκάθαρο το τοπίο. Αυτό προσπαθώ να πετύχω σαν αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης. Ένα καθαρό τοπίο νόμιμης λειτουργίας των μονάδων, με αρχή, μέση και τέλος. Με κανόνες και με βήματα που πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι να ακολουθήσουν.

Μπορεί η απάντηση στο ερώτημα αυτό να είναι διαφορετική; Μπορούν να λειτουργούν τα ελαιουργεία ανεξέλεγκτα χωρίς έλεγχο νομιμότητας και κατά το δοκούν την ώρα που τα ερωτήματα, οι καταγγελίες και οι αναφορές για διαφορετικούς λόγους και με διαφορετική αφετηρία για κάθε έναν καλά κρατούν; Μπορεί τέλος να δεχθούμε , πέραν των παραπάνω, ότι το τοπίο πρέπει να μείνει θολό.

Όχι. Πρέπει να έρθει μια ελαιουργική περίοδος στα νησιά μας, όπου δεν θα έχουμε μία από τα ίδια. Συναγερμός όταν πλησιάζει ο Νοέμβρης και πίεση για λειτουργία με οποιονδήποτε τρόπο των μονάδων και εφησυχασμός όλο τον υπόλοιπο χρόνο όταν έπρεπε να συγκεντρωθούν τα δικαιολογητικά νόμιμης λειτουργίας.

Σε τελική ανάλυση, όλα τα ελαιουργία και πυρηνελαιουργεία είναι παραγωγικές μονάδες και επιχειρήσεις που λειτουργούν με ευθύνη των ιδιοκτητών τους και των ενδιαφερομένων. Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο; Μπορεί ή έχει δικαίωμα η Περιφέρεια, το Κράτος ή οποιοσδήποτε Δημόσιος φορέας να εκδίδει άδειες ιδιωτικών συμφερόντων ή συνεταιρισμών όταν οι ίδιοι δεν ενεργούν εγκαίρως.

Ήδη εδώ και ένα ολόκληρο χρόνο το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη στέλνει συνεχώς το μήνυμα και την πρόσκληση. Ελάτε άμεσα να συμπληρώσετε τα δικαιολογητικά σας. Η προσπάθεια και η όχληση είναι συνεχής.

Ελάτε. Προστρέξετε άμεσα. Ελάτε φίλοι ελαιουργοί μαζί με τους συνεργάτες σας, μηχανολόγους, γεωπόνους, μηχανικούς τεχνικούς. Αναμένουμε τυχόν έγγραφες προτάσεις σας για βελτίωση της νομοθεσίας ή των προϋποθέσεων νόμιμης λειτουργίας μέσω των Υπηρεσιών μας σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησο για να τις διαβιβάσουμε άμεσα στο Υπουργείο με το οποίο βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή για την βελτίωση της κείμενης νομοθεσίας και τη λήψη μέτρων νησιωτικότητας εντός των οποίων προτείνω την θέσπιση υποχρεωτικής λειτουργίας ενός τουλάχιστον ελαιουργείου ανά νησί για την εξυπηρέτηση των παραγωγών και την παραγωγή του τοπικού ελαιολάδου με εποπτεία και διευκόλυνση του ίδιου του Υπουργείου προς εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος. Για κάτι τέτοιο όμως απαιτείται αλλαγή της νομοθεσίας. Με συστηματική εργασία και εποικοδομητικές προτάσεις πολλά μπορούμε να πετύχουμε.

Ελάτε μην καθυστερείτε άλλο. Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε. Βρισκόμαστε προ των πυλών της ελαιοκομικής περιόδου. Τρέξτε στις Υπηρεσίες. Είναι δική σας ευθύνη η λειτουργία των ελαιοτριβείων σας. Η εντολή μας προς τις Διευθύνσεις της Περιφέρειας είναι ξεκάθαρη. Να εξυπηρετηθούν κατά προτεραιότητα οι ελαιουργοί. Σας περιμένουμε.

Ο τομέας της λειτουργίας των ελαιουργείων είναι εξαιρετικά κρίσιμος και παράλληλα δύσκολος, επικίνδυνος και απρόβλεπτος. Η λειτουργία ενός ελαιοτριβείου εξαρτάται από την συνδρομή πολλών προϋποθέσεων και ισχύ.

Ειδικότερα για το νησί της Κω, για να εξετάσουμε ως πραγματικό παράδειγμα με σημερινά δεδομένα την περίπτωση ενός μεγάλου και σημαντικού νησιού ισχύουν τα παρακάτω: Υπάρχουν τρία ελαιοτριβεία με φάκελο στην Διεύθυνση Ανάπτυξης Δωδεκανήσου και συγκεκριμένα το «πρώτο», το «δεύτερο» και το «τρίτο».

Τα πρώτα δυο ελαιοτριβεία έχουν εφοδιαστεί με άδεια εγκατάστασης (τροποποίηση) και έχουν την υποχρέωση προκειμένου η λειτουργία τους να είναι νόμιμη, σύμφωνα με την Υ.Α. Αριθμ. οικ. 32790/392/Φ.15 /2017 και την Εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας με ΑΔΑ ΩΕΔ3465ΧΙ8-ΓΤΧ πριν την έναρξη λειτουργίας να υποβάλουν γνωστοποίηση αποκλειστικά ηλεκτρονικά µέσω της ιστοσελίδας https://notifybusiness.gov.gr

Με την ηλεκτρονική κατάθεση της γνωστοποίησης λειτουργίας τους στο σύστημα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά θα πρέπει να τηρούνται και να είναι σε ισχύ σε δικό τους αρχείο, εντός του χώρου των ελαιοτριβείων.

Η αδειοδότηση του μηχανολογικού εξοπλισμού των ελαιοτριβείων γίνεται ύστερα από την υποβολή γνωστοποίησης, τον έλεγχο των τηρούμενων δικαιολογητικών και των όρων της άδειας εγκατάστασης με την ανάκληση τυχόν απόφασης προσωρινής διακοπής λειτουργίας.

Στην περίπτωση της Κω, ο μηχανικός ενός εκ των τριών ελαιουργείων ενημέρωσε τηλεφωνικά ότι για την ηλεκτρονική κατάθεση της γνωστοποίησης λειτουργίας εκκρεμεί η περιβαλλοντική έγκριση της μελέτης εδαφοδεξαμενής, που προβλέπεται στην άδεια εγκατάστασης (Π.Π.Δ.), από την Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού ∆ωδ/σου.

Το «τρίτο» ελαιοτριβείο έχει υποβάλει Ερωτηματολόγιο και οφείλει να καταθέσει τα προσδιορισθέντα δικαιολογητικά από την Υπηρεσία μας για την τροποποίηση άδειας εγκατάστασης.

Από την παραπάνω παρουσίαση της κατάστασης διαπιστώνεται ότι υπάρχει ενδιαφέρον και κινητικότητα από τους ελαιοτριβείς και εξελίσσεται η διαδικασία αδειοδότησης και προβλέπεται πιθανώς να ολοκληρωθεί με την συμπλήρωση και προσκόμιση των δικαιολογητικών τα οποία οι Υπηρεσίες μας θα αποδεχθούν και θα εξετάσουν άμεσα και κατά προτεραιότητα.

Θα βρισκόμαστε στη θέση μας για να στηρίξουμε την διαδικασία συγκέντρωσης δικαιολογητικών και την αδειοδότηση όλων των μονάδων και καλούμε όλους τους ενδιαφερομένους να προσέλθουν με τον φάκελο των δικαιολογητικών τους άμεσα με την ευχή για μια ομαλή και απρόσκοπτη ελαιουργική περίοδο 2017-2018.

 

 

Στην κατηγορία: Ν. Αιγαίο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Πάρος, 11 Οκτωβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προμήθεια μηχανήματος καθαρισμού ακτών από τον Δήμο Πάρου

Ο Δήμος Πάρου έχοντας ως πρωταρχικό σκοπό την διατήρηση της καλής εικόνας του νησιού και στον τομέα της καθαριότητας προχώρησε στην προμήθεια ενός ευέλικτου μηχανήματος καθαρισμού ακτών για την βελτίωση του καθαρισμού των παραλιών.

Το μηχάνημα καθαρισμού ακτών είναι αυτοκινούμενο με ερπύστριες ιδανικό για εύκολους ελιγμούς ανάμεσα σε μόνιμες εγκαταστάσεις (ομπρέλες, καθίσματα, ξαπλώστρες, κάδους απορριμμάτων κτλ.), καθαρίζει περίπου 3000 m2 αμμουδιάς την ώρα, σε βάθος 10-15 cm και πλάτος 132 cm και συλλέγει σκουπίδια διαφόρων μεγεθών όπως αποτσίγαρα, χαρτιά, νάιλον, πίσσες, φύκια, γυαλιά κτλ ανάλογα με το κόσκινο που τοποθετείται κατά τη λειτουργία του.

Επίσης, πέραν από τη συλλογή των σκουπιδιών το συγκεκριμένο μηχάνημα συντελεί και στο φιλτράρισμα και στον αερισμό της άμμου διατηρώντας την παραλία καθαρή και φιλόξενη για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τέλος, δεν απαιτείται άδεια χειριστή για το συγκεκριμένο μηχάνημα.

* Στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μικρής διάρκειας βίντεο σχετικά με τη λειτουργία του μηχανήματος καθαρισμού ακτών:

http://dimosparou.blogspot.gr/2017/10/blog-post_11.html

 

Στην κατηγορία: Πολιτική

Κατόπιν σχετικού αιτήματος η Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων (ΕΣΚΚ) θέτει υπό την αιγίδα της το τουρνουά της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΡΟΥ, η οποία προτίθεται να διοργανώσει για 3η συνεχή χρονιά στην Πάρο, τουρνουά καλαθοσφαίρισης Πάρου - Αντιπάρου στις κατηγορίες Μίνι και Παμπαίδων, την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, από τις 10.00 - 15.00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και αθλητικών εκδηλώσεων στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αρχιλόχου - Μάρπησσας.

Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Κυκλάδων

 

22405913 10213819676107852 5140286619702306303 n

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, χθες 10/10/2017, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

- 75χρονης από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ ΣΤΑΡ'' Ν. Πάρου 77 και

- 37χρονος από το λιμένα Μυκόνου στο λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΔΗΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ'' Ν. Π. 10032.

φωτο: αρχείο

 

Στην κατηγορία: Κοινωνία

Η προσωρινή διοίκηση του νεοσύστατου Ναυτικού Ομίλου Νάουσας Πάρου «ΝΑΪΑΣ» δημοσιοποίησε κείμενο και φωτογραφίες σχετικά με το όνομα του Ομίλου καθώς και με τη δράση του Συλλόγου «ΝΑΪΑΣ» που δραστηριοποιήθηκε στη Νάουσα τη δεκαετία του '30.

 

 

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στις 9/10/2017 η προγραμματισμένη συνάντηση του Ομίλου με τον Δήμαρχο Πάρου κ. Κωβαίο. Ο Όμιλος εκπροσωπήθηκε από τους Τ. Κασαπίδη, Σ. Αναγνωστόπουλο, Ν. Παντελαίο, Γ. Μπρούση και Α. Βολοσυράκη.

Από πλευράς του Ομίλου, παρουσιάστηκαν οι βασικοί στόχοι του, δόθηκε έμφαση στην πρόθεση για αρμονική συνεργασία με το Δήμο και τη Δημοτική Επιχείρηση του Πάρκου ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην μεγάλη συμμετοχή του κόσμου.

Ο Δήμαρχος από την πλευρά του χαιρέτησε την δημιουργία του Ναυτικού Ομίλου Νάουσας, αναγνώρισε την χρησιμότητα ύπαρξής του και δήλωσε την υποστήριξη του στην προσπάθεια μας. Συμφωνήθηκε να επαναληφθεί η συνάντηση των δύο πλευρών όταν πλέον θα έχει ιδρυθεί και επίσημα ο Όμιλος και θα υπάρχει εκλεγμένη διοίκηση που θα θέσει συγκεκριμένα αιτήματα προς τον Δήμο.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμαρχο για την πρόθεση του να στηρίξει την προσπάθεια μας.

Η Προσωρινή Διοίκηση

 

Στην κατηγορία: Αθλητισμός

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΑΡΧΟΥ

Πάρος 11 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ενημερώνουμε ότι κατόπιν πληροφόρησης που δέχτηκε ο Έπαρχος Πάρου το απόγευμα της Δευτέρας 9.10.17 για την αφαίρεση και μεταφορά πινακίδων στην διασταύρωση Λευκών - Νάουσας, ζήτησε από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τεχνικών έργων της Π.Ε. Πάρου να εξετάσει επειγόντως το σχετικό θέμα.

Την Τρίτη 10.10.17 κλήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Πάρου ο ιδιοκτήτης του ακινήτου στην παραπάνω περιοχή και του ζητήθηκε να προβεί στην άμεση αποκατάσταση των πινακίδων.

Σήμερα Τετάρτη 11.10.17 οι πινακίδες έχουν τοποθετηθεί στην θέση τους.

Θα παρακαλούσαμε τους συμπατριώτες μας να μην προβαίνουν σε παρόμοιες ενέργειες χωρίς την αδειοδότηση από τις Αρμόδιες Υπηρεσίες για να εξασφαλίζεται η οδική ασφάλεια.

Κων/νος Ν. Μπιζάς

Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου

Έπαρχος Π. Ε. Πάρου

Στην κατηγορία: Πολιτική
  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« October 2018 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31