Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Πρόσκρουση «CALDERA VISTA» στη Νάξο

20 Σεπτεμβρίου, 2018

Προσέκρουσε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Ε/Γ -Ο/Γ -Τ/Χ «CALDERA VISTA» σημαίας Κύπρου στον προβλήτα του λιμένα Νάξου, κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσης του.

Στο ανωτέρω πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από λιμένες Ηρακλείου - Θήρας - Ίου με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμένα Μυκόνου, επέβαιναν διακόσιοι είκοσι (220) επιβάτες, όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς και ένα (01) Ι.Χ..

Από την πρόσκρουση δημιουργήθηκε σχίσιμο στο πρυμναίο αριστερό ζωνάρι, πάνω από την ίσαλο γραμμή διαστάσεων 20 εκατοστών επί 20 εκατοστών, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε εισροή υδάτων, ούτε θαλάσσια ρύπανση.

Οι επιβάτες του ανωτέρω πλοίου καθώς και εβδομήντα πέντε (75) ακόμα που ανέμεναν στο λιμάνι της Νάξου προωθήθηκαν με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας στη Μύκονο με το Ε/Γ -Ο/Γ -Τ/Χ «ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΤΖΕΤ 1» σημαίας Κύπρου.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του «CALDERA VISTA», ενώ μετά από προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα το πλοίο απέπλευσε για λιμένες Ίου - Θήρας - Ηρακλείου - Θήρας.

 

Προσάραξη Δ/Ξ πλοίου στη Μήλο

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Μήλου, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό πιθανής προσάραξης του Δ/Ξ «ΦΡΕΣ» Ν.Π. 11969 στη θαλάσσια περιοχή ΚΑΝΑΒΑ, εντός του κόλπου Αδάμαντα ν. Μήλου με δεκαπέντε (15) άτομα πλήρωμα και έναν (01) επιβάτη.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή όπου διαπίστωσαν την προσάραξη του ανωτέρω Δ/Ξ πλοίου, χωρίς να διαπιστωθεί θαλάσσια ρύπανση.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ κατέπλευσαν επίσης προς παροχή τυχόν συνδρομής οι λάντζες «ΦΛΩΡΑ Β» Τ.Λ. 985, «ΔΡΑΚΩΝ» Ν.Μ. 48, «ΓΕΩΡΓΙΟΣ» Ν.Λ. 893 και παράλληλα ενημερώθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου.

Επίσης διενεργήθηκε αυτοψία από ιδιώτες δύτες όπου διαπιστώθηκε ότι το «ΦΡΕΣ» είχε προσαράξει σε αμμώδη αβαθή πυθμένα και δεν υπήρξε ρήγμα ή θαλάσσια ρύπανση.

Το ανωτέρω Δ/Ξ αποκολλήθηκε με ίδια μέσα και προσέδεσε με ασφάλεια στην ιδιωτική προβλήτα «ΚΑΝΑΒΑ» ν. Μήλου, ενώ από το Λιμεναρχείο Μήλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, και κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

 

 

  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« September 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30