Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Απαγόρευση απόπλου & άρση απαγόρευσης «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» στον Πειραιά

03 Ιουλίου, 2018

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Μυκόνου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ» Ν.Π. 10882, για αδυναμία απασφάλισης κεντρικού καταπέλτη οχημάτων, στο λιμένα Μυκόνου.

Μετά από την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του πλοίου για εκτέλεση ενός κυκλικού πλου για λιμένες Ευδήλου - Καρλοβασίου - Ευδήλου - Μυκόνου - Σύρου - Πειραιά, με πεντακόσιους είκοσι τέσσερις (524) επιβάτες.

Το πλοίο κατέπλευσε βραδινές ώρες χθες στο λιμένα Πειραιά όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους, ενώ στη συνέχεια μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

φωτο: αρχείο

Βύθιση ελλιμενισμένου σκάφους στην Τήνο

Διαπιστώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες από στελέχη του Λιμεναρχείου Τήνου, η βύθιση του σκάφους αναψυχής «ΚΟΥΚΛΑ» Λ.Τ. 185, χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον εσωτερικό λιμένα Τήνου.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Θαλάσσια διακομιδή

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, απογευματινές ώρες χθες, από το λιμένα Νάξου προς το λιμένα Σύρου με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53, 37χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θήρα

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας μεσημβρινές ώρες χθες, για μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΚΑΛΝΤΕΡΑ ΒΙΣΤΑ» σημαίας Κύπρου, το οποίο πραγματοποιούσε δρομολόγιο από Ηράκλειο για Θήρα με τριακόσιους ενενήντα τρείς επιβάτες (393) , στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμάνι του Αθηνιού.

Το πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα και αποβίβασε με ασφάλεια τους επιβάτες του στο λιμένα Αθηνιού όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

 

 

  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31