Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020

Συμπληρώστε το email σας
και μάθετε πρώτοι τα νέα μας

Το έργο της Περιφέρειας

28 Φεβρουαρίου, 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΙΩΑΝΝΗ ΦΛΕΒΑΡΗ

Λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα ουδέν εστι, κατά τον Ξενοφώντα.

Οργάνωση, εργασία, μεθοδικότητα και στόχος χρειάζεται και αυτό αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της Περιφερειακής Αρχής και των στελεχών της. Παρακολουθήσαμε από κοντά τις τελευταίες μέρες το θέμα της κατεδάφισης της γέφυρας Αφάντου. Το επιθυμητό αποτέλεσμα, απηχεί η δήλωση του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου «εννοούμε αυτά που λέμε, και τηρούμε αυτά που εξαγγέλλουμε.

Εργαζόμαστε εντατικά και μεθοδικά, σεβόμενοι τους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας».

Από πλευράς χωρικού σχεδιασμού η χωροθέτηση της γέφυρας και η κατασκευή της στο συγκεκριμένο σημείο στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και ειδικότερα το 1973 ταυτόχρονα με την εργολαβία της Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου, εξυπηρέτησε την κυκλοφορία και τους διερχόμενους στην περιοχή Αφάντου σε σημαντικό βαθμό, όπως διαπιστώνουμε εκ του αποτελέσματος. Σχεδόν επί μισό αιώνα έστεκε εκεί η γέφυρα. Με την εκ νέου κατασκευή της με σύγχρονα μέσα, από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα εξακολουθήσει να επιτελεί το κυκλοφοριακό της έργο διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφάλεια πεζών και οχημάτων. Εξάλλου η ασφάλεια προέχει και η γέφυρα έπρεπε να αντικατασταθεί για να επιτελέσει και στο μέλλον τον σκοπό για τον οποίο κατασκευάστηκε.

Η απόφαση της Περιφερειακής Αρχής για την εκτέλεση του ιδιαίτερα σημαντικού και αναγκαίου έργου της κατασκευής της νέας γέφυρας Αφάντου, στον κύριο οδικό άξονα, με όσο το δυνατόν μικρότερη αναστάτωση για τους κατοίκους και τους φιλοξενούμενους του νησιού της Ρόδου, σε συνδυασμό με το χρόνο κατεδάφισης καταδεικνύει ότι η Περιφέρεια ξέρει να δρα αποτελεσματικά και με απόλυτη επιτυχία.

Ο ίδιος ο Περιφερειάρχης απέφυγε την επιβάρυνση της κυκλοφορίας και την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας που επί σειρά πολλών ετών έβλεπαν την Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου σκαμμένη στα ίδια σημεία λόγω των έργων διαπλάτυνσης επιλέγοντας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για την κατεδάφιση και κατ’ ουσίαν την έναρξη των εργασιών που θα οδηγήσουν στη νέα γέφυρα.

Είναι φανερό ότι οι εύστοχες και στοχευμένες κινήσεις της Περιφέρειας ενοχλούν αρκετούς που επέλεξαν να βρίσκονται πολιτικά απέναντί μας, όμως τυγχάνουν ευρύτατης αποδοχής απ’ αυτούς που πρέπει και απ’ αυτούς των οποίων η γνώμη μετράει, τους κατοίκους του νησιού και όσους χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο.

Είναι λίγοι αυτοί που ενοχλούνται από την στιβαρή, διεκδικητική και πειθαρχημένη Περιφερειακή Αρχή που πολιτεύεται καθαρά και έντιμα και άρχισαν σιγά – σιγά να εμφανίζονται με υποτονικά σχόλια και πικρόχολες δηλώσεις που όμως δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος και πέφτουν στο κενό.

Είναι πολλοί όσοι αποδέχονται και στηρίζουν το έργο που γίνεται και τους στόχους που έχουν τεθεί και στους οποίους με στρατηγικό τρόπο προσεγγίζει για να τους επιτύχει και να τους παραδώσει στους ανθρώπους των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Όσοι πολιτικοί αντίπαλοι σχολιάζουν σκωπτικά για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους μικροπολιτικά κίνητρα, οποιαδήποτε αφετηρία κι αν έχουν και απ’ οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αν προέρχονται για περιορισμό των δράσεων της Περιφέρειας και ομιλούν τάχα για «συντήρηση δικτύων και αλλαγή λαμπτήρων» όπως φαίνεται, θα μείνουν με τις λάμπες στο χέρι...

 

  1. Δημοφιλή
  2. Τελευταία
« July 2020 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31